27 Temmuz 2010 Salı

Yalancı Tavuk Göğsü

Bunu annemden öğrendim :)

Yalancı Tavuk Göğsü Rulosu

Krema Malzemeleri:

  • 1lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2yemek kaşığı tereyağı
  • vanilya

Ayrıca:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanması:

  1. Tüm krema malzemesini karıştırarak pişirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üstüne 1 su bardağı hindistan cevizi serpin. Yalancı tavuk göğsünü üzerine yayıp iyice soğutun.
  2. Soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı cevizi serpin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdı üzerine kapatıp bu halde buzdolabında servis yapana kadar bekletin. (Çok uzun süre beklerse cevizler karartacaktır) Mevsim meyveleriyle servis yapın.

Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır.. :)

Bu aralar havanın sıcak olması sebebiyle yeni yemek keşiflerinden uzak duruyorum. Ama önümüzdeki günlerde inşallah birkaç sofra kurmam gerekecek, o zaman paylşacaklarım da artacak. Bir de inşallah Mus'ab'ın dişleri artık ona acı vermeyi bırakıp çıkmaya karar verirlerse bir diş hediği daha yaparız! Sırada annemin geçen haftadan kalan lezzetli kurabiyesi var.

Karanfil Kurabiye:

Malzemeler:

  • 250gr yumuşak tereyağı
  • 250gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • aldığı kadar un
  • birkaç karanfil

Hazırlanması:

  1. Karanfil hariç kalan malzemeyi yoğurup çok yumuşak olmayan, iyice toparlanmış bir hamur yapın. (çok yumuşak olursa dağılır)
  2. Hamurdan toplar koparıp kurabiye şekli verin, yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine birer karanfil yerleştirin.
  3. 175C derece fırında pişirin.