27 Temmuz 2010 Salı

Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır.. :)

Bu aralar havanın sıcak olması sebebiyle yeni yemek keşiflerinden uzak duruyorum. Ama önümüzdeki günlerde inşallah birkaç sofra kurmam gerekecek, o zaman paylşacaklarım da artacak. Bir de inşallah Mus'ab'ın dişleri artık ona acı vermeyi bırakıp çıkmaya karar verirlerse bir diş hediği daha yaparız! Sırada annemin geçen haftadan kalan lezzetli kurabiyesi var.

Karanfil Kurabiye:

Malzemeler:

  • 250gr yumuşak tereyağı
  • 250gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • aldığı kadar un
  • birkaç karanfil

Hazırlanması:

  1. Karanfil hariç kalan malzemeyi yoğurup çok yumuşak olmayan, iyice toparlanmış bir hamur yapın. (çok yumuşak olursa dağılır)
  2. Hamurdan toplar koparıp kurabiye şekli verin, yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine birer karanfil yerleştirin.
  3. 175C derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder